Kötetlen beszélgetés Miskolcon a baloldal újjászervezésének céljával

Megosztás

Az eddigiektől teljesen eltérő formában vette fel a kapcsolatot a választópolgárokkal Ujhelyi István és Varga László. A cél, hogy hatékonyan szervezhessék újjá a súlyos vereség miatt széthullani látszó ellenzéket. Miskolcon le is tették ezen az úton az első alapkövet.

Hogyan tovább? – beszélgessünk a közös hazánkról! címmel hirdetett péntekre utcai találkozót Ujhelyi István és Varga László Miskolcon. A politikusok az állampolgárokkal együtt akarták kibeszélni a választási eredményeket és a folytatás lehetőségeit – adta hírül a Minap.hu.

Az Európai Parlament szocialista képviselője és a megye 2-es választókörzet korábbi közös ellenzéki jelöltje azzal indította az Erzsébet térre, a Kossuth szobor elé szervezett eseményt, hogy egy új formátumot próbálnak ki, ami nem is igazán utcafórum. Inkább egy kötetlen beszélgetés.

Az alapfelütést azért megadták a politikusok. Ujhelyi István elmondta, hogy a választások másnapján már azon kezdtek el gondolkodni: hogyan tovább? Arra jutottak, hogy „ne bújjunk el és szenvedjünk, hanem inkább kérdezzük meg az embereket” – mondta, majd hozzátette: nem csupán a saját szimpatizánsaikkal, hanem Fidesz-szavazókkal is beszélgetni akarnak.

„Azt szeretném megérteni, hogy miként lesz egy közös hazánk” – folytatta, majd hozzátette, hogy e nélkül nem lehet folytatni, márpedig lesznek még választások.

Varga László azzal vette át a szót, hogy bár az országgyűlési választás hivatalos végeredményére szombaton lehet számítani, a saját esélye a győzelemre „csupán matematikai, érdemi nincsen, a dolog tulajdonképpen eldőlt”.

A költői kérdéssel folytatta: merre tovább? Kifejtette, hogy két dolgot képviselt az eddigiekben. Az egyik, hogy Miskolcnak fejlődnie kell, és ez akkor történt meg a múltban, amikor politikai konszenzus, kompromisszum volt.

A másik, hogy véleménye szerint akkor haladhat előre az ország, ha politikailag legalább kétpólusú.

„Ezekért dolgoztam, és azt szeretném bejelenteni, hogy ezekért szeretnék dolgozni a jövőben is. Magyarán nem változik semmi, a képviselőség csupán egy státusz” – mondta. Új célja, hogy az élet egyéb területein boldoguljon, Miskolcon. Végezetül köszönetet mondott a támogatásért, amit eddig kapott.

Ujhelyi István mindehhez még azt fűzte hozzá, hogy „újjá fogjuk építeni a baloldalt, és bár Laci kódoltan beszélt róla, de számítunk rá ebben”.

Ezt követően a megjelentekkel beszélgettek egyebek mellett arról, hogyan kezdjenek hozzá ehhez a munkához – például közösségépítéssel.

Kapcsolódó cikkek